Αλίκη Μητσάκου – Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
611
post-template-default,single,single-post,postid-611,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Αλίκη Μητσάκου – Βιογραφικό Σημείωμα

Αλίκη Μητσάκου
-‎ Γιατρός, Αναισθησιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (Φαρμακολογία)‎
‎-‎ Ιδρύτρια και Διευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Πρωτοποριακών Σπουδών -The International Center ‎for Leading Studies, www.ticls.org
‎-‎ Γ.Γ. Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή Συνεργασία, Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης & Επιστημών, www.gaaec.org
‎-‎ Πρόεδρος Women In International Security – Hellas (Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια – Ελλάδα)‎
Η Αλίκη Μητσάκου, γεννημένη στην Αθήνα, aπό τη Γαλλική Σχολή Saint Joseph και το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Αθηνών, αποφοίτησε από το ‎Wakefield High School, Arlington, Va., Η.Π.Α., και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή των ‎Université Libre de Bruxelles, Βέλγιο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και University of California Medical School, ‎San Diego, Η.Π.Α.
Με ειδικότητα στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία και διδακτορικό στη Φαρμακολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Stanford, ΗΠΑ, και στο τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος σε δύο μεγάλα Νοσοκομεία Αθηνών, καθώς και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του 6ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α. διατηρώντας ταυτόχρονα ιδιωτικό επάγγελμα.
Εργάστηκε επίσης σε Ιατρικές Μονάδες στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ., στη Μόσχα και τη Νότια Αφρική. Δίδαξε μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Υπήρξε Εθνική Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Αναισθησίας και Αναζωογόνησης (U.E.M.S.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναισθησιολογίας. Είναι επίσης μέλος (και μέλος Δ.Σ.) πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αναισθησιολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολόγων.
Εκτός από Γιατρός, υπήρξε ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, κυρίως σε θέματα Εκπαίδευσης και Ασφάλειας εστιάζοντας στη Νεολαία και τις Γυναίκες και συνήγορος της μη τυπικής διεπιστημονικής εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης των ατόμων.‎
Έχει εκλεγεί σε Μ.Κ.Ο. / Συνδικαλιστικούς φορείς & Επιστημονικές Εταιρείες, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλάδος του Διεθνούς Σοροπτιμισμού 2006-2008, πολλά αξιώματα Επιστημονικών Εταιρειών, Συλλόγων & ΜΚΟ (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία, Σύλλογος Αναισθησιολόγων Γιατρών Αττικής / Ιδρυτικό μέλος, Διεθνής Ιατρική Εταιρεία κατά των Πυρηνικών και Βιοχημικών Όπλων, κά., συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων στον πολιτικό χώρο.
Έχει λάβει μέρος σε Ιατρικά Συνέδρια Ελληνικά και Διεθνή, με ομιλίες και ανακοινώσεις, αλλά και ως μέλος Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και σε πολύ μεγάλο αριθμό Συνεδρίων, Συσκέψεων κλπ. ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανασκοπήσεις και σημειώσεις για εκπαιδευτική χρήση στον Ιατρικό χώρο, και πολλά άρθρα σχετικά με ιατρική πληροφόρηση του κοινού αλλά και την άσκηση της ειδικότητας, στον ημερήσιο Τύπο.
Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα και ομιλίες ευρύτερου ενδιαφέροντος, σε διάφορες εκδόσεις με θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θέση της γυναίκας, και την διεπιστημονική μη τυπική εκπαίδευση .
Δημιούργησε το πρωτότυπο Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Leaders For Our Future για εφήβους (με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα, 2004), και The International Center for Leading Studies, www.ticls.org, το 2012, με στόχο την ευρύτερη διεπιστημονική εκπαίδευση των νέων όπως απαιτείται στις σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και κοινωνίας.