Σπήλιος Λιβανός - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
763
post-template-default,single,single-post,postid-763,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Σπήλιος Λιβανός

Ο Σπήλιος Λιβανός είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ.
Έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, όπου και είναι Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
Από τον Ιανουάριο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022 διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια του ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στη Βουλή των Ελλήνων έχει διατελέσει μέλος των Μόνιμων Επιτροπών Άμυνας και Ασφάλειας, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Οικονομικών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Γενικού Ισολογισμού και Ελέγχου του Απολογισμού και Προϋπολογισμού του Κράτους.
Το 2016, αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ορίστηκε Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου.
Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και το 2009 τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.
Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ελλάδα ως στέλεχος Εταιρικής Ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, ίδρυσε εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων και διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ της Πνευματικής Εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες (University Amherst) της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση (University of Reading) της Αγγλίας.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Είναι γιος του Διονύση Λιβανού και της Αλίκης Κυριακίδου και ανιψιός του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
Είναι παντρεμένος με την Δόμνα Κυρζοπούλου, δικηγόρο, με την οποία έχουν τρία παιδιά : Τον Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1967