Μαρία Καρακλιούμη - Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
292
post-template-default,single,single-post,postid-292,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Μαρία Καρακλιούμη – Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μαθηματικά στο Trinity College Dublin της Ιρλανδίας. Έκανε Master στην Πολιτική Επιστήμη (Quantitative Political Science) στο τμήμα Κυβερνητικής (Department of Government) του Πανεπιστημίου Essex της Αγγλίας. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε Ευρωπαϊκά Θέματα και Master στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εξειδικεύθηκε στη δειγματοληψία και σε μεθόδους διερεύνησης της κοινής γνώμης στο Πανεπιστήμιο Michigan στις ΗΠΑ.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, όπου συνεργάστηκε με τον Γ.Γ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. καθ. Ι. Πανάρετο επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Ακολούθησαν συνεργασίες με την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία και το Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Έρευνας του ΟΠΑ. Από το 2001 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη δημοσκόπηση και την πολιτική ανάλυση. Στις τοπικές εκλογές του 2006 και στις βουλευτικές εκλογές του 2007 είχε την ευθύνη για τα exit polls της RASS στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Από το Μάρτιο του 2008 έως το Φεβρουάριο του 2010 ήταν Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν υπεύθυνη γραφείου τύπου και Γραμματέας του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ του ‘ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου’. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας.
Η πολιτική της δραστηριότητα ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια, όπου διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ του ΟΠΑ. Κομματικά δραστηριοποιήθηκε στη δημοτική οργάνωση Αργυρούπολης, ενώ συμμετείχε στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας που διεξήγε τη διαβουλευτική δημοσκόπηση στο Δήμο Αμαρουσίου το 2006.
Είναι μέλος της ΕΕΑΕΣ και ΓΓ του Eurodefense Greece και συνιδρύτρια της ΜΚΟ Women – Act που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια σφαίρα.
Σήμερα εργάζεται ως πολιτική αναλύτρια στην εταιρεία ερευνών RASS.