Ινώ Αφεντούλη - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
145
post-template-default,single,single-post,postid-145,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Ινώ Αφεντούλη

Η Ινώ Αφεντούλη είναι στέλεχος της Διεθνούς Γραμματείας του ΝΑΤΟ (Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας). Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή στρατηγικής επικοινωνίας σε χώρες-μέλη, η δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων με ακαδημαϊκά ιδρύματα, δεξαμενές σκέψεις, μέσα ενημέρωσης καιμη κυβερνητικούς οργανισμούς και η συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των χωρών τουχαρτοφυλακίου της για την προαγωγή και προβολή των σχέσεων τους με την Ατλαντική Συμμαχία. Είναιεπίσης επιφορτισμένη με τη διαμόρφωση της επικοινωνιακής πολιτικής των εταιρικών σχέσεων του ΝΑΤΟ (partnerships) καθώς και της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα.

Πριν την ένταξή της στη Διεθνή Γραμματεία το 2001, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικά μέσαενημέρωσης και συγκεκριμένα ως πολιτική συντάκτις  στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Εξουσία», τους  ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9.84» και ΣKAI, τον τηλεοπτικό σταθμό STAR,  τοΑθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος». Είχε επίσης την αρχισυνταξίατης ελληνικής έκδοσης του Economist Intelligence Unit (1996-99). Ανέπτυξε ενεργό ρόλο στην προσέγγιση της κοινωνίας των πολιτών  και την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων ΜΜΕ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες καιτην πολιτική επικοινωνία (Πανεπιστήμια Paris I & II). Εχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συνεντεύξεων καθώς και τα βιβλία:

  • «Διαδρομές: Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αφηγείται στην Ινώ Αφεντούλη»,
    εκδ. ΠΟΤΑΜΟΣ, Αθήνα, 2005
  • Το τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ , “Η Ελλάδα στον Είκοστο Αιώνα” (συλλογικό), εκδ. Frank Cass, 2003
  • Εξωτερική Πολιτική και Μέσα Ενημέρωσης, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, 2000
  • Ποια Ευρώπη Θέλουμε (επιμέλεια), Συλλογικό έργο για την πολιτική των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικώνκομμάτων με κείμενα των Ζακ Ντελόρ, Τόνυ Μπλερ, Κ. Σημίτη, Μάσσιμο Ντ’Αλέμα, Λιονέλ Ζοσπέν, Οσκαρ Λαφοντέν, Εκδ. Ι. Σιδέρη, 1997
  • «Μάης 68, Είκοσι Χρόνια Μετά» εκδ. Οδυσσέας, 1988

Για τη δουλειά της έχει τιμηθεί από την Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με το Βραβείο Καλλιγά (2000).