Θεοδόσης Γεωργίου – Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
609
post-template-default,single,single-post,postid-609,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Θεοδόσης Γεωργίου – Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θεοδόσης Π. Γεωργίου είναι επίτιμος δικηγόρος με 40ετή επαγγελματική πορεία στη δική του εταιρεία. Είναι ο Συνιδρυτής & Πρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή Συνεργασία» και ο Πρόεδρος της Eurodefense –Greece. Είναι Μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της AWEPA, υπεύθυνος επικοινωνίας για την Ελλάδα και Μέλος άλλων διεθνών Οργανώσεων καθώς και Προέδρος του Συλλόγου των Πατρινών Αθήνας.
Ο κ. Γεωργίου διατέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου (Atlantic Treaty Association, ATΑ), τη Συνομοσπονδία των Εθνικών Ατλαντικών και Ευρωατλαντικών Συμβουλίων και Ενώσεων από 42 χώρες. Η ΑΤΑ είναι ο κύριος συνομιλητής του ΝΑΤΟ σε θέματα πληροφόρησης, εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών.
Ο κ. Γεωργίου έχει διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών Κωστή Στεφανόπουλου (1974-1976), Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες στις Βρυξέλλες (1976-1979) κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, καθώς και Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ECOSOC).
Με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ το 1981, τοποθετήθηκε Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γεώργιου Ράλλη, με αυξημένες αρμοδιότητες σε θέματα προσαρμογής της χώρας στα κοινοτικά δεδομένα. Με πρόταση της τότε Κυβέρνησης διορίστηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΟΚ, Επίτροπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1981-82).
Κατά τα τελευταία 25 χρόνια ο κ. Γεωργίου συμμετέχει ως διοργανωτής, πρόεδρος ή ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων διεθνών συναντήσεων, εκπροσωπώντας Κυβερνητικούς και μη Κυβερνητικούς φορείς, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, τον Καύκασο, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αφρική.
Το 2003, του απονεμήθηκε το ανώτατο γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο Jacques Chirac και το 2004 έλαβε το παράσημο «Golden Laurel Branch» από τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας.
Έχει επίσης πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις σε αναγνώριση της υποστήριξής του για την ένταξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Συμπρόεδρος- εκπρόσωπος όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών – Μελών της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου, μαζί με τον Αμερικανό τέως Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει το «New Strategic Review for the 21st century», ενώ τον Ιούλιο του 2020 ορίστηκε Πολιτικός και Νομικός Σύμβουλος για την σύνταξη του νέου Καταστατικού χάρτη της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου.
Ο κ. Γεωργίου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο «Université Libre de Bruxelles,» στο Βέλγιο και Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου στη Χάγη της Ολλανδίας. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένος με την Ιατρό Δρ. Αλίκη Μητσάκου και έχουν έναν γιο, τον Άκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και business analyst