Δημήτρης Καιρίδης - Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
250
post-template-default,single,single-post,postid-250,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Δημήτρης Καιρίδης – Βιογραφικό Σημείωμα

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», διευθυντής της Θερινής Ακαδημίας της Ολυμπίας και του Δικτύου Ναυαρίνο. Συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Action 24 και το OnAlert.gr/Newsit.gr. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο:
• Η δικτατορία των συνταγματαρχών-Ανατομία μιας επταετίας, συν-επιμέλεια, Πατάκης, 2019
• Thessaloniki: A city in transition, 1912-2012, ed., Routledge, 2019 (μια σημαντική συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης)
• The Historical Dictionary of Greece, The Scarecrow Press, Inc., 2009 και 2019
• Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Ι. Σιδέρης, 2015•Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012, επιμ., Επίκεντρο, 2015.

Συμμετείχε ως υποψήφιος στις ευρω-εκλογές του 2019 με τη ΝΔ. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, εκλέχθηκε βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου , Α΄
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο του Ισραήλ και μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Αλβανίας και των ΗΠΑ.

Είναι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα.