Δανάη Κουμανάκου - Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
300
post-template-default,single,single-post,postid-300,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Δανάη Κουμανάκου – Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δανάη Κουμανάκου, απόφοιτος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας της στον ελληνικό διπλωματικό κλάδο, απόκτησε ουσιαστική γνώση των διεθνών υποθέσεων και της διαχείρισης κρίσεων από πολλές διαφορετικές θέσεις. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Παρίσι και την Αθήνα, και η εμπειρία της από τον εξελισσόμενο κόσμο έχει συμπυκνωθεί σε μια στιβαρή γνώση πολύπλευρων προσεγγίσεων στις σύγχρονες ανάγκες και πρακτικές επίλυσης προβλημάτων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΚΑΚ.

Από την θέση της Γενικής Διευθύντριας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ως επικεφαλής ή μέλος αντιπροσωπείας έχει συμμετάσχει σε πολλές διπλωματικές διασκέψεις, συνελεύσεις και συναντήσεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης και της σύναψης διεθνών συμφωνιών.

Τα τελευταία δέκα χρόνια κατείχε πρεσβευτικές θέσεις, όπου χειρίστηκε με επιτυχία τις σχέσεις της χώρας, σε όλες τους τις εκφάνσεις. Διαθέτει εμπειρία τόσο στην πολιτική πρόβλεψη όσο και στην ανάλυση, καθώς και στην παροχή σαφών και έξυπνων λύσεων ως απάντηση σε έκτακτες καταστάσεις και ανάγκες. Ένα ισχυρό χαρακτηριστικό της προσέγγισής της είναι η συνεχής δέσμευση της ίδιας και της ομάδας των συνεργατών της και το ταλέντο της να αποκομίσει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια ζεί μόνιμα στο Βελιγράδι της Σερβίας.