Αλέξανδρος Παπαϊωάννου - Βιογραφικό Σημείωμα - Ελληνική ένωση για ατλαντική & ευρωπαϊκή συνεργασία
349
post-template-default,single,single-post,postid-349,single-format-standard,bridge-core-2.5.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-114

Αλέξανδρος Παπαϊωάννου – Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics και Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης, στη Bruges.
Ξεκίνησε τη διπλωματική του σταδιοδρομία το 1997 και έχει υπηρετήσει στις Πρεσβείες Ρώμης και Τύνιδας. Έχει επίσης υπηρετήσει, ως αποσπασμένος για συγκεκριμένες αποστολές, στις Πρεσβείες Βατικανού και Μόσχας, καθώς και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ. Στην Κεντρική Υπηρεσία έχει υπηρετήσει στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Α. Παπανδρέου, του Υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ως Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Τουρκίας στο ΥΠΕΞ. Τέλος, έχει υπηρετήσει στη Διεθνή Γραμματεία του ΝΑΤΟ, στη Μονάδα Σχεδιασμού Πολιτικής στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, όπου ήταν αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από το Σεπτέμβριο του 2020 έχει τεθεί Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών.
Από το 2018, διδάσκει, ως Επισκέπτης Καθηγητής, στο Κολέγιο της Ευρώπης.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.